Ola meo amigos a Hollanda !  (16-11-2004)

Toch even een verslagje uit Rio, ook al ben ik maar tien dagen van huisweg.

Vrijdag begon al goed, vertraging naar Madrid. Gelukkig had ik genoeg tijd om over te stappen. Kleine 2 en een half uur vliegen en dan op zoek naar de gate voor mijn vlucht naar Rio.
Nou die gate werd hotel Diana, het vliegtuig scheen een mankement te hebben en dus zou het pas de volgende ochtend gaan vertrekken.... De gedachte a manha a manha sloop ongemerkt in mijn gedachten.
Het hotel had 4 sterren, maar dat bleek niet uit het eten (gratis): spaghetti met een beetje saus en kaas, maar vooral veel water en het hoofdgerecht bestond uit gegrilde zalm met groente en aardappelen.
Ach ja, mn maag was tenminste gevuld. Met een bed van 1.70 was t ook niet echt lekker slapen, dus waar die 4 sterren nu vandaan kwamen....
De volgende ochtend zou ik worden gewekt door de tv, maar ik had toch maar even een wekker uit Amersfoort ingeschakeld...

Zaterdagochtend en we konden op weg. Rustige vlucht en tijdens de landing kregen we een goedmakertje. Op de staart van de airbus zat een camera en de piloot gunde ons om de landing van buitenaf mee te maken op de schermen.
Heel leuk om te zien hoe sommige m toch knepen bij de landing: het vliegveld van Rio ligt aan het water en je zag ze denken, als we maar geen natte voeten kregen. Voor het eerst sinds tijden maakte ik weer mee dat de mensen gingen klappen voor de landing, wat op zich natuurlijk een beetje dom is, de piloot wil ook heelhuids landen en kent Rio wel.
Al taxiŽnd naar de gate zie je allerlei bordjes om de richting aan te geven. Een van die bordjes had de tekst RAMP.....

Douaneformaliteiten, Nederland bellen en smsen en dan naar de uitgang voor het weerzien met Mario! Geweldig om hem weer te zien. De weg naar het appartement van Mario en Anita was voor mij een bekende weg, herkende veel onderweg en thuis aangekomen stond Anita al klaar. Na het uitpakken eerst maar even de cadeautjes gegeven (fotoís van ICP en in n lijstje een foto van mij en in een ander lijstje een foto van Eva)

De zaterdag was al zo goed als voorbij en ook de zondag werd n rustig dagje.
Heb mn laptop mee en heb wat in mijn digitale dagboek geschreven en mijn plan verder uitgewerkt.
Nadat Mario en Anita van de kerkdienst terugkwamen natuurlijk bij het kilorestaurant Palmís Point gegeten en de rest van de middag heeft Mario me uitgelegd hoe het onderwijs systeem werkt en waar ICP zich op richt.
Dinsdag gaan we het plan met Sr. Alfredo bespreken. Hij is zeer geÔnteresseerd in mijn idee om middels fondsenwerving zoveel mogelijk kinderen uit de oudste favela van BraziliŽ naar school te kunnen laten gaan.

Maandag zijn we bij de open dag van een bejaardenhuis geweest en heb ik de eerste zonnestralen op mijn huid toegelaten zodat ik niet wit terugkom.

Tis nu Dinsdag en nadat ik een hoop mensen op ICP gedag had gezegd (ze kennen me nog en sommige vinden dat ik wat dikker ben geworden... fijn....) en ik zit nu in het computerlokaal en moet weer wennen aan het tempo van pcís (windows 98) en internet (traag)
Zoals hier betaamd komt er altijd wel wat tussen een afspraak en een afspraak is pas een afspraak als ie doorgaat.... Nou ja we zien wel.

Als het goed is ga ik morgen naar Niteroi naar Cleonice en Davi. Ze willen me graag zien en dat geldt ook voor mij. Als het goed is weten de meiden van Casa Lar Meninas niet dat ik kom (surprise, surprise...)
De surprise zal denk ik nog groter zijn als ik ze, dankzij een opa (mn pa), 2 omaís (mn eigen oma en de oma van Tycho c.q. moeder van Gilbert) en mn buurvrouw Ilse, matrassen ga geven zodat ze goed kunnen slapen. Nu slapen ze op iets dat een beetje nederlandse dakloze links laat liggen. (iets wat voor oud schuimrubber moet doorgaan, vies is en vaak niet meer dan 2 cm dik is)

We zien wel wat het gaat worden in ieder geval op woensdag om even voor half 2 mijn column uit Rio op de Golfbereker, FM 87.6 Mhz of via www.golfbreker.nl
Copacabana kan dit jaar ff niet rekenen op mijn bezoek. Zag gisteren op het nieuws dat er een groep jongeren het strand terroriseert en bezoekers aanvalt, beroofd en toetakelt... Afgelopen weekend waren 24 toeristen het slachtoffer... Tja u weet t nog hť: This Is Brasil!

Tim del Rio!