Sinterklaas...wie kent m niet? (09-12-2003)

Dag Allemaal,

Terwijl Sinterklaas stiekem nog even een klein prinsesje heeft laten bezorgen zit ik hier bijna op de helft (mijn zus zou zeggen: nee hoor, ik ben helemaal niet aan het aftellen...).
Las vandaag pas de naam van de kleine meid...
Catharina-Amalia etc, etc.. gaan ze haar Katja noemen?

Anyway, het nieuws in Nederland volg ik hier niet zo, het interesseert me weinig wat er in mīn kikkerlandje gebeurt.
Ben ondertussen behoorlijk gewend geraakt hier. Ga vaak alleen met de bus naar het instituut en vice versa.
Redelijk gewend, en dan begin je zo af en toe toch verschijnselen te krijgen van ontwenning: de mensen die je thuis geregeld ziet, zie je dan nog ff een paar weken niet. Zo af en toe dus missen...en dus maar even bellen om de bekende stemmen te horen (gelukkig betaald de belastingbetaler mee aan mijn telefoonrekening :-D ), EN er is natuurlijk de mail.

Zelfs heel ver weg overleg over de camper. Je ziet hier genoeg Mercedesbussen rijden die je met een beetje fantasie (misschien is de mijne té groot) kan ombouwen tot camper, maar ik mag van Jeroen de potentiële campers hier laten staan. Ach ja we hebben hier genoeg te doen.
Het project vordert, veel werken, veel zweten en veel water. Ben al wat kiloīs kwijt (zal wel niet zo slank worden als mīn zus, maar dat geeft niet),
De kleuren zitten zo goed als op de muur en het plaatje dat ik in mīn hoofd had begint toch steeds duidelijker te worden. HEERLIJK.

Ben van het weekend ook verhuist. Cleonice kreeg haar moeder op bezoek en vond het verstandiger voor alle partijen dat ik maar een weekendje elders ging slapen, en wel op de Casa Lar Meninas: Het meidenhuis!
Ben ik opeens oom voor 32 meiden...

Tis errug leuk daar en het is ook wat beter voor mijn woordenschat, omdat ik daar alleen Nilton bij de hand heb (een leraar van AMAS die na wat jaren op straat te hebben geleefd opgenomen is in de grote familie), en die is er niet altijd en verstaat wat minder Engels dan Davi.
Mijn woordenschat stijgt, maar om nou te zeggen dat ik zinnen kan uitspreken, nee.

In het weekend ook maar even gewinkelt.... mijn zomer T-shirts heb ik al ingeslagen en heb ff wat cdīs gekocht (errug goedkoop, maar kwam wel aan het bedrag dat ik maandelijks in Nederland besteed aan cdīs....)

Morgen (woensdag 10 december) ben ik weer op de Golfbreker met mijn columnpje (www.golfbreker.nl of via de kabel in Amersfoort eo: fm 97.8 MHz)
Ga me zo weer eens in het zweet werken...
Op 17 december is hier een groot Kerstfeest en als ik daar dan de kids zie genieten van mijn projectje (wat medeondersteund is door een behoorlijk aantal mensen in Nederland!!!), voel ik me stiekem toch nog een beetje Sinterklaas....

Tot volgende week!